Готівковий ринок практично не побачив дешевих доларів НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готівковий ринок практично не побачив дешевих доларів НБУ

Валюта
3381
Готівковий ринок практично не побачив дешевих доларів Національного банку України (НБУ), які в п'ятницю повинні були потрапити в обмінні пункти в результаті інтервенції НБУ в четвер на суму $170 млн. Купити готівкову валюту за курсом 8,16 грн/$1 у п'ятницю в регіонах практично неможливо.
Так, у Дніпропетровську курс продажу долара по 8,16 грн/$1 оголосили підрозділи Ощадбанку, ПриватБанку, банку "Форум", ВТБ Банку, але в касах банків не було валюти.
У Запоріжжі Індустріалбанк і підрозділи ПриватБанку продавали долари за пільговим курсом клієнтам, що погашають кредити та оформлюють депозит. Курс продажу долара в інших банках регіону перебував у діапазоні 8,55-8,70 грн/$1.
В "обмінках" АР Крим курс продажу доларів становив 8,56-8,58 грн/$1.
Долари за курсом 8,16 грн/$1 у столиці в п'ятницю, як і днем раніше, можна було придбати в банку "Форум" і Актив-Банку. У відділеннях цих банків вишикувалися великі черги, і банк "Форум" увів обмеження на купівлю доларів у розмірі не більше $200.
Як повідомили в прес-службі Ощадбанку (Київ) більша частина підрозділів банку в столиці продавала долари населенню за курсом 8,16 грн/$1, однак до теперішнього часу дешеві долари Нацбанку залишилися тільки в деяких відділеннях банку в Дніпровському районі столиці.
У підрозділах ПриватБанку в столиці доларів за курсом 8,16 грн/$1 не було в продажі, але банк пропонував оформити депозит з конверсією в долари за пільговим курсом.
В Укрексімбанку повідомили, що 27 серпня банк не купував у Нацбанку на міжбанківському ринку валюту, тому й не продає її сьогодні за пільговим курсом.
Курс продажу доларів у більшості київських банків в останній день робочого тижня становив 8,56-8,68 грн/$.
Як повідомлялося з посиланням на в.о. голови НБУ Анатолія Шаповалова, обсяг продажу валюти Нацбанком комерційним банкам для наступної її реалізації на готівковому валютному ринку 27 серпня збільшився до $170 млн у порівнянні з $92 млн у попередній день таких інтервенцій – 25 серпня. За його даними, більше 100 банків купили валюту в Нацбанку.
Куплена банками в Нацбанку безготівкова валюта повинна бути обмінена на готівкову валюту і продана населенню протягом п'яти днів через каси банків і мережу власних пунктів обміну іноземних валют.
Курс продажу готівкової валюти населенню з коштів регулятора не може перевищувати курс, за яким вона була придбана в НБУ, більш ніж на 2%.
НБУ 25 і 27 серпня продавав валюту за курсом 8,00 грн/$1. Таким чином, з урахуванням установленого обмеження курс продажу готівкової валюти повинен становити до 8,16 грн/$1. Крім того, НБУ заборонив банкам здійснювати операції із продажу готівкової валюти одній особі в сумі, еквівалентній понад 8 тис. грн в один операційний день.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас