НБУ вважає переведення коштів вкладників Укрпромбанку в Ощадбанк кращим від рекапіталізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вважає переведення коштів вкладників Укрпромбанку в Ощадбанк кращим від рекапіталізації

Валюта
1463
Національний банк вважає переведення коштів вкладників Укрпромбанку, що входить в групу найбільших, в Державний Ощадний банк кращим у порівнянні з рекапіталізацією Укрпромбанку.
Про це сказав перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов в ефірі програми "Я так думаю" на 5 каналі 27 серпня.
"Ми бачимо, що краще по Укрпромбанку вирішити програму не шляхом націоналізації, входженням туди держави, а шляхом передачі активів ліквідних, а відсутню суму уряд повинен замінити своїми цінними паперами, а потім активи, цінні папери і пасиви передаються в Ощадбанк", - сказав Шаповалов.
Він підкреслив, що в такий спосіб кошти вкладників будуть збережені, а подальшу долю банку буде вирішувати тимчасовий адміністратор банку або, у випадку ухвалення рішення про ліквідацію банку, ліквідатори.
Шаповалов відзначив, що у випадку, якщо Кабінет Міністрів погодиться із пропозиціями НБУ, то питання можна буде вирішити за кілька тижнів.
У свою чергу, він додав, що у випадку, якщо уряд не погодиться із пропозиціями НБУ, то є різні варіанти розвитку подій з Укрпромбанком, аж до його ліквідації.
Як повідомляло агентство, 26 серпня Кабмін направив лист НБУ, у якому зажадав змінити тимчасових адміністраторів Укрпромбанку і банку "Надра".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас