Президент Литви різко розкритикувала "Північний потік" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Литви різко розкритикувала "Північний потік"

Енергетика
918
Новообраний Президент Литви, колишній комісар ЄС із питань бюджету та фінансів Даля Грибаускайте різко розкритикувала проект "Північний потік", метою якого є будівництво газопроводу для подачі російського газу в Німеччину в обхід України, повідомляє інтернет-видання Європейського Союзу Euractiv.
Під час своєї прес-конференції в Європейському Парламенті, відповідаючи на запитання, чи вважає вона проект "Північний потік" пріоритетним для ЄС, Президент Литви заявила: "Я вперше чую, що цей проект є пріоритетним для ЄС".
Грибаускайте підкреслила, що "Північний потік" жодним чином і ніколи не одержував фінансової підтримки від ЄС, тому неможливо його розглядати як пріоритетний проект. Крім того, вона додала, що Литва, враховуючи питання охорони навколишнього середовища, пов'язані з будівництвом нового газопроводу, "була б щаслива, якби цей проект взагалі був знятий з порядку денного".
Присутній на прес-конференції екс-прем'єр-міністр Польщі, голова Європейського Парламенту Єжи Бузек заявив, що розділяє точку зору литовського Президента "на 100%".
Газопровід "Північний потік", як передбачається, повинен з'єднати Росію і Євросоюз через акваторію Балтійського моря від Виборга до Грайфсвальда (Німеччина). Проект реалізують "Газпром" і німецькі компанії E.ON і BASF. Можлива вартість будівництва газопроводу перевищує 7,4 млрд. євро.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас