Суд засідає за тарифи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд засідає за тарифи

Казна та Політика
883
Учора відбулося перше засідання суду за позовом Кабінету міністрів до Київської міської держадміністрації (КМДА) і КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" (ГІОЦ). Уряд звинувачує КМДА в невиконанні рішення про призупинення введення в Києві нових тарифів на житлово-комунальні послуги.
На вчорашньому засіданні окружного адміністративного суду Києва розглядався позов Кабміну до КМДА і ГІОЦ про невиконання рішення уряду призупинити підвищення в Києві тарифів на житлово-комунальні послуги. Нагадаємо, 17 липня Кабмін прийняв рішення призупинити дію розпоряджень КМДА від 29 квітня про поетапне підвищення тарифів.
Засідання почалося з півгодинним запізненням, оскільки суддя Володимир Келеберда знайомився з 12 клопотаннями, поданими КМДА. Весь цей час учасники процесу спілкувалися в коридорі.
- Якщо так буде тривати, комунальні підприємства просто зупиняться, причому напередодні зими, - стверджував директор ГІОЦ Станіслав Каплуненко.
- А мені взагалі незрозуміло, у якій системі координат ми існуємо, - заявив начальник відділу представництва інтересів держави в судах України Міністерства юстиції Петро Батюк, що захищає інтереси Кабінету міністрів. "Це ваші?" - поцікавився він, указуючи на літніх чоловіка і жінку, що ввійшли в будинок суду, тримаючи в руках пакети із символікою блоку Леоніда Черновецького.
Ні, ми цього разу нічого подібного не планували, - віджартувався пан Каплуненко.
Незабаром представників сторін запросили в кабінет судді. Як пояснив Батюк, в основі позовних вимог Кабміну лежить право припиняти розпорядження місцевих органів виконавчої влади, до яких належить КМДА. Однак представник КП ГІОЦ Сергій Науменко вважає, що розпорядження КМДА стосуються компетенції виконавчого органу Київради, тому припиняти їхню дію уряд не має права.
На самому початку засідання пан Науменко запропонував залучити до справи третю сторону - ВАТ "Київводоканал".
- Яке відношення це підприємство має до даного позову? - перервав його Келеберда.
- У позовній заяві вказується, що введені тарифи - завищені. Оскільки їх розробляв "Київводоканал", що перебуває з нами в договірних відносинах, то й він повинен отримувати кошти від платежів, виходить, даний позов впливає на його господарські права, - заявив Сергій Науменко. Тим часом Петро Батюк заперечив, що предметом позову є не економічне обґрунтування нових тарифів, а невиконання КМДА рішення Кабміну про їх призупинення. "Давайте залучимо ще 2,5 мільйони киян, на чиї майнові права також вплинули ці розпорядження. Прошу відмовити", - сказав він.
У результаті Володимир Келеберда відхилив не тільки це, але й ще дев'ять клопотань, що стосуються залучення до справи близько тисячі юридичних осіб, що перебувають у договірних відносинах з ГІОЦ. Підтримавши клопотання відповідача про надання позивачем додаткової документації для обґрунтування позовних вимог, Келеберда оголосила перерву до 15 жовтня.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас