АУБ і УКБС вітають наміри НБУ скасувати 50%-ве обмеження частки субборгу в капіталі банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ і УКБС вітають наміри НБУ скасувати 50%-ве обмеження частки субборгу в капіталі банків

Валюта
386
Асоціація українських банків (АУБ) і Асоціація "Український кредитно-банківський союз" (УКБС) вітають плани Національного банку України (НБУ) зняти 50%-ве обмеження частки субординованого боргу в капіталі банків.
"НБУ прислухався до аргументів УКБС і виключив 50%-ве обмеження частки субординованого боргу в капіталі банку, внісши відповідні положення в проект змін до інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні", - говориться в прес-релізі УКБС.
"АУБ повністю підтримує намір НБУ зняти обмеження на залучення субординованого боргу в капітал банку. Разом з тим, в АУБ вважають за доцільне на період подоланням кризи (принаймні, до 1 січня 2012 року) дозволити банкам збільшення додаткового капіталу до розміру, що перевищує 100% основного капіталу, якщо до цього привело додаткове залучення субординованого боргу", - говориться в прес-релізі АУБ.
За даними УКБС, НБУ планує впровадити наступні нормативи суми субординованого боргу: сума субординованого боргу, включеного в капітал, повинна щорічно зменшуватися на 20% його первинної вартості протягом п'яти останніх років дії договору; при розрахунках загальної суми регулятивного капіталу загальний розмір додаткового капіталу не може перевищувати 100% основного капіталу.
За словами генерального директора УКБС Галини Оліфер, на яку посилається прес-служба, плановані Нацбанком норми будуть сприяти підвищенню капіталізації банків шляхом залучення коштів на умовах субординованого боргу, що є одним із найбільш оперативних шляхів підвищеннях їх ліквідності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас