АУБ пропонує Нацбанку не посилювати вимоги до ліквідності банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ пропонує Нацбанку не посилювати вимоги до ліквідності банків

Валюта
386
Асоціація українських банків (АУБ) пропонує Національному банку України (НБУ) відмовитися від планів жорсткості вимог до ліквідності банків, повідомила АУБ на офіційному на веб-сайті.
Згідно з повідомленням, президент АУБ Олександр Сугоняко направив у НБУ зауваження щодо запропонованих Нацбанком змін в інструкцію №368 "Про порядок урегулювання діяльності банків в Україні".
"АУБ відзначила недоцільність впровадження в даних умовах більш жорстких вимог до розрахунків нормативів ліквідності банків. Так, проект інструкції передбачає положення, згідно з яким значення нормативів миттєвої і поточної ліквідності дорівнюють нулю у випадку наявності в банку розрахункових документів, які не виконані вчасно з його вини", - говориться в повідомленні.
За оцінкою АУБ, така жорсткість вимог до розрахунків нормативів ліквідності є передчасною, оскільки більшість банків усе ще зазнають проблеми з ліквідністю, рефінансування НБУ обмежене, робота міжбанківського кредитного ринку повною мірою не відновлена й у таких умовах у них можуть виникати тимчасові затримки в проведенні платежів і виконанні своїх зобов'язань.
"Введення запропонованих проектом норм не поліпшить ліквідність банків, а лише приведе до збільшення випадків застосування до них штрафних санкцій, що ляже додатковим вантажем на платоспроможність банківських установ", - цитує прес-служба Сугоняко.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас