Річний бюджет Києва за 7 місяців виконаний лише на третину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Річний бюджет Києва за 7 місяців виконаний лише на третину

Казна та Політика
282
Річний бюджет Києва за 7 місяців виконаний лише на третину. Про це заявив один з лідерів Блоку Віталія Кличка, лідер Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський, коментуючи журналістам звіт про виконання столичного бюджету.
За інформацією опозиційного політика, недовиконання бюджету за доходами склало 4 мільярди 564 мільйона гривень. У тому числі 1 мільярд 205 мільйонів податкових і 1 мільярд 838 мільйонів неподаткових надходжень.
"Криза київського бюджету, про яку ми неодноразово попереджали, поглиблюється. Якщо столична скарбниця буде наповнюватися такими ж темпами, то до зими нагромадяться величезні борги із заробітної плати бюджетникам", - відзначив Дмитро Андрієвський.
За словами депутата, не краща ситуація і з видатковою частиною київського бюджету.
"За 7 місяців за видатками бюджет недовиконано на 3 мільярди 347,8 мільйонів гривень. Спеціальний фонд - на 1 мільярд 448 мільйонів. А це означає, що поза полем зору залишилося фінансування десятків програм, украй необхідних киянам. Зокрема, саме зі спеціального фонду повинна фінансуватися реконструкція дамб Бортницької станції аерації, на якій недавно була серйозна аварія, а також будівництво метрополітену, транспортних розв'язок та інші важливі для міста програми", - відзначив Дмитро Андрієвський.
На переконання політика, відповідальність за столичну бюджетну кризу повинен нести персонально Леонід Черновецький, чий непрофесіоналізм привів до таких катастрофічних наслідків.
"Неправильно визначені пріоритети фінансування, відсутність чіткого розуміння напрямків розвитку міста, ігнорування інтересів киян привели до бюджетного колапсу. І відповідати за це повинен персонально мер", - відзначив Андрієвський.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас