Збереження низької ставки необхідно США для відновлення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збереження низької ставки необхідно США для відновлення економіки

Валюта
310
Американській економіці необхідні стимули, які надає низький рівень базової процентної ставки, ще протягом деякого часу, вважає президент Федерального резервного банку (ФРБ) Атланти Деніс Локхарт. За його словами, економіка США починає "слабке" відновлення.
"У цілому ситуація в американській економіці поліпшується, але слабко, - цитує заяву Локхарта агентство Bloomberg. - Комітет з відкритих ринків Федеральної резервної системи (ФРС) заявив про намір утримувати низьку ставку протягом тривалого часу. Я згодний, що такий підхід необхідний".
Голова ФРС Бен Бернанке минулого тижня заявив, що американська економіка вирівнюється і може відновити зростання у короткостроковій перспективі. Дані міністерства торгівлі США, опубліковані в середу, показали максимальне більш ніж за 4 роки збільшення продажів новобудов у країні в липні, що говорить про поступове відновлення ринку житла.
"Мій прогноз передбачає повернення ВВП США до стриманого зростання протягом середньострокового періоду, який буде послаблятися низкою факторів, - відзначив Локхарт. - Серед них - реорганізація фінансового сектору, а також необхідність збільшення нагромаджень домовласниками. Мій прогноз повільного зростання містить в собі очікування збереження високого безробіття протягом тривалого часу".
Бернанке, який у вівторок був офіційно висунутий президентом США Бараком Обамою на другий термін як голова ФРС, розширив баланс американського ЦБ на $1 трлн у зв'язку з наданням екстреного фінансування банкам і кредитним ринкам, а також знизив ставку до цільового діапазону 0-0,25% річних.
ФРС, імовірно, розгляне можливість продовження терміну дії програми викупу боргових зобов'язань, забезпечених іпотечними кредитами, після його закінчення в грудні цього року. ЦБ також розглядає можливість реалізації плану купівлі облігацій, забезпечених іпотекою, обсягом $1,25 трлн, випущених іпотечними агентствами.
"Ця можливість буде обговорюватися на майбутніх засіданнях, - заявив Локхарт. - У цей час я схиляюся до збереження підходу до цих програм, що передбачає, що обсяг викупу паперів не буде збільшений".
За його словами, інфляція зараз викликає мало побоювань.
"У компаній дуже мало можливостей впливати на рівень цін, - відзначив голова ФРБ Атланти. - У майбутньому, я думаю, інфляція буде залишатися під контролем".
Споживчі ціни в США знизилися в липні на 2,1% у річному вирахуванні, що стало максимальним падінням з 1950 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас