Індекси в США виросли в середу на сильних даних з ринку житла, ф'ючерси дешевшають у четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США виросли в середу на сильних даних з ринку житла, ф'ючерси дешевшають у четвер

Фондовий ринок
71
Американські фондові індекси виросли в середу на даних про максимальне за 4 роки збільшення продажів новобудов у США в липні, повідомляє агентство Bloomberg. Ф'ючерси на індекси США дешевшають у четвер - до 8:35 МСК зниження їхніх котирувань становить 0,2-0,3%
Продажі нових будинків у США минулого місяця виросли на 9,6% і досягли 433 тис. у річному вирахуванні, свідчать дані міністерства торгівлі США. Аналітики очікували підвищення показника всього на 1,6%.
Темпи продажів новобудов у липні досягли рекордного максимуму за останні 10 місяців.
На цьому тлі підіндекс S&P 500, у розрахунок якого входять акції будівельних компаній, підскочив на 3,4%.
Папери Home Depot, найбільшої в США мережі магазинів товарів для будинку, подорожчали за підсумками торгів на 0,9%.
Проте більш слабкі, ніж очікувалося, дані про замовлення на товари тривалого вжитку в США стримали підйом американського фондового ринку в середу.
Незважаючи на те, що загальний обсяг замовлень збільшився на 4,9%, що стало рекордним підйомом за останні два роки, замовлення без урахування транспортного встаткування виросли лише на 0,8%, тоді як експерти очікували підвищення на 0,9%.
Попит на цивільне встаткування без урахування літаків, що показує майбутні бізнес-інвестиції, минулого місяця зменшився на 0,3%.
"Обсяг капітальних витрат навряд чи відновиться настільки ж швидко, як це відбувалося раніше, - відзначає віце-голова Silvercrest Asset Management у Нью-Йорку Стенлі Небі. - Інвестори воліють зафіксувати прибуток".
Акції General Electric подешевшали в середу на 1,3%, 3M, що випускає різні види споживчих товарів, - на 1,7%, Caterpillar - на 1,2%.
Вартість паперів U.S. Steel опустилася за підсумками торгів на 2,4% після того, як уряд Китаю оголосив про те, що він вивчає можливість ліквідації надлишкових виробничих потужностей у низці галузей, включаючи виробництво сталі й цементу. Також буде посилений держконтроль у низці секторів вугільної, скляної й енергетичної промисловості. Нагляд за операціями з акціями і облігаціями компаній із цих галузей буде дещо жорсткішим.
Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку в середу на 4,23 пункту (0,04%) - до 9543,52.
Standard & Poor's 500 піднявся на 0,12 пункту (0,01%), склавши 1028,12.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 0,2 пункту (0,01%) - до 2024,43.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас