Черновецький продав "Майбах", а Кільчицька - "Хаммер" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький продав "Майбах", а Кільчицька - "Хаммер"

5012
У керівників мерії - дві автовтрати. Мер втратив свій знаменитий Maybach, а заступник мера Ірена Кільчицька - Hammer. "Леонід Михайлович - просто геній підприємництва, йому, кажуть, вдалося продати "Майбах" дорожче, ніж він був куплений. Авто начебто б було в статутному фонді "Правекса", - розповів нам депутат Київради Олександр Пабат.
Він керує організацією "Стрітрейсінг", а тому знає все про автомобільні пристрасті колег. Радник мера Марта Гримська підтверджує, що давно не бачила Леоніда Михайловича на "Майбаху": "Він їздить на "Роллс-ройсі", ще є броньований "кубик" (джип "Мерседес")".
"Майбах" коштує мінімум 600 тис. євро, але, як сказали нам в "Автомобільному домі України", всі машини цієї марки робляться під замовника. "Все залежить від обладнання і дизайну салону. Може, і мільйон коштувати, причому з роками ці машини втрачають у ціні не так стрімко, як інші", - сказав нам менеджер.
Вирішила позбутися від мотлоху і права рука Леоніда Михайловича. Ірена Кільчицька продала свій "Хаммер" і пересіла на Мercedes-Вenz GL. Позашляховик коштує як мінімум 100 тис. євро. "Ця модель - пропуск у вищий світ, машина може розганятися до 270 км/годину", - розповідають нам в автосалоні. Правда, як говорять в оточенні Кільчицької, на "Мерседесі" вона їздить нечасто - на роботу заступник мера в основному приїжджає на "Порше" або ж на чорній "Бентлі" (модель Continental GT).
За чутками, секретар Київради Олесь Довгий недавно обзавівся таким же "Бентлі". Мінімально ця машина продається за 250 тис. євро. "Наскільки я знаю, він їздить на "Бентлі" у вихідні, а в будень віддає перевагу сьомій моделі "БМВ", - розповіло нам джерело в мерії. Правда, помічник Довгого не зміг це підтвердити. "Я його бачу лише на "БМВ", але не виключено, що у вихідні він їздить на іншій машині", - сказав Юрій Хавич.
А от у заступника мера Дениса Басса, зважаючи на все, ніяких змін в автомобільному житті не відбулося. Він пересувається на "БМВ" Z8 і "Mерседесах" - S-класу AMG і GL AMG. Коштують такі машини до 170 тис. євро.
Опозиція надає перевагу "роверам" і "мерсам"
Виходить, що машини заступників Черновецького коштують у середньому близько 200 тис. євро. При зарплаті близько 20 тис. грн., яку одержують заступники, на одну таку машину потрібно працювати 120 місяців, або 10 років (голодуючи, не купуючи одягу і не оплачуючи квартплату).
Втім, розкішно живуть не тільки влада, але й опозиція. Депутат Київради від Блоку Кличка Дмитро Андрієвський їздить на "Бентлі", а сам Віталій Кличко - на величезному "Рендж-Ровері". "З моїм зростом непросто поміститися в меншій машині", - говорить Кличко.
Депутат від Блоку Литвина Олена Антонова пересувається на "Мерседесі" S-класу - взагалі, на таких "Мерсах" їздить майже вся Київрада. Оригінал - глава ГАКу Олександр Пабат. Він приїжджає на засідання Київради на "Сітроен" З6. У його колекції є також "Ленд Ровер Defender", "Морган", "Мазератті" 1985 року, яку він відновлював 7 років. А також гоночний "Порше 911 Турбо". У цілому його автопарк може коштувати близько мільйона доларів!
Ірина Касьянова
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас