Тимошенко: Кабмін пропонує НБУ призначити нових тимчасових адміністраторів в "Надра Банку" і "Укрпромбанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Кабмін пропонує НБУ призначити нових тимчасових адміністраторів в "Надра Банку" і "Укрпромбанку"

Казна та Політика
1250
Кабінет міністрів України пропонує Національному банку призначити нових тимчасових адміністраторів в "Надра Банку" і "Укрпромбанку".
Про це говориться в прийнятому сьогодні на засіданні Кабміну відкритому листі- зверненні до НБУ, заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми звертаємося із проханням розглянути призначення нових адміністраторів в "Укрпромбанк" і "Надра Банк", - сказала Тимошенко додавши, що уряд уже направив на затвердження НБУ свої кандидатури на ці посади.
Крім того, у листі міститься пропозиція про переведення активів і пасивів проблемних банків у державні Ощадбанк і "Укрексімбанк". "Вони зможуть налагодити роботу із клієнтами, які будуть задоволені, а ці банки потрібно ліквідувати", - сказала прем'єр. Вона відзначила, що нинішні тимчасові адміністратори в "Надра Банку" і "Укрпромбанку" дотепер не забезпечили виконання завдань щодо зовнішньої кредиторської заборгованості. "Без цього ми як уряд не можемо зайти в ці банки. Ми не можемо купувати кота в мішку, не знаючи, що там робиться", - відзначила прем'єр.
У свою чергу в.о. міністра фінансів Ігор Уманський повідомив журналістам, що Кабмін пропонує НБУ призначити своїх представників у тимчасовій адміністрації як заступників голови тимчасової адміністрації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас