Німеччина відновить переговори з General Motors щодо Opel 28 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина відновить переговори з General Motors щодо Opel 28 серпня

Фондовий ринок
192
Представники влади Німеччини відновлять переговори з американським автомобілебудівним концерном General Motors щодо питання продажу його європейського підрозділу Opel 28 серпня.
При цьому, за результатами зустрічі представників керівництва General Motors з федеральною і земельною владою, яка пройшла напередодні в Міністерстві економіки ФРН у Берліні, ознак швидкого вирішення відзначено не було.
Під час зустрічі американська сторона висловила подив вибором уряду Німеччини на підтримку концепції з виводу Opel із кризи, запропонованою канадсько-австрійською фірмою Magna, що виступає разом з російськими партнерами - Сбербанком і групою "ГАЗ".
При цьому нове керівництво концерну в Детройті не має наміру зупиняти процес продажу Opel.
За словами міністра економіки ФРН Карла-Теодора цу Гуттенберга, що брав участь в переговорах, уряд Німеччини готовий продовжити консультації з даного питання. Він також не виключив, що рішення може бути прийнято після виборів у бундестаг, намічених на кінець вересня.
У той же час на GM тиснуть робітники, вимагаючи виплат, у тому числі, і преміальних, підштовхуючи керівництво автоконцерну до якнайшвидшого продажу Opel. Профспілка висунула фінансовий ультиматум, анулювавши угоду, за якою вони відмовляються від відпускних, і тепер вимагають 70 млн. євро.
Уряд Німеччини підтримує пропозицію Magna і російської сторони, віддаючи перевагу їй, а не пропозиції брюссельської RHJ International, через те, що перша пропозиція передбачає менше скорочень робочих місць. Крім того, уряд запропонував 4,5 млрд. євро у вигляді кредиту на підтримку конкурсної заявки Magna.
General Motors відсуває строки ухвалення рішення - трапиться це чи ні, стане ясно тільки через пару тижнів. На ринку ж циркулюють чутки, що повільність американців пов'язана з тим, що вони взагалі не хочуть розлучатися з брендом.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас