Кабмін має намір внести зміни у статут НАК "Надра України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін має намір внести зміни у статут НАК "Надра України"

Казна та Політика
413
Кабінет міністрів внесе зміни в статут НАК "Надра України".
Про це повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
За її словами, відповідне питання внесено сьогодні до порядку денного засідання Кабміну. "Дані зміни зроблять державну компанію "Надра України" більше підконтрольною державі, більш керованою, і буде виключена можливість повторення таких прикрих випадків, як рейдерське захоплення компанії, здійснене командою Партії регіонів", - сказала прем'єр.
Тимошенко також повідомила, що на сьогоднішньому засіданні уряду новий керівник НАК "Надра України" і міністр із питань навколишнього середовища Георгій Філіпчук повинні представити звіт про кількість ліцензій на розвідку та видобуток вуглеводневих копалин, які були необґрунтовано видані відомством у період роботи уряду Віктора Януковича. Прем'єр заявила, що ці ліцензії повинні бути відібрані в їхніх нинішніх власників і передані держкомпанії "Надра України".
Як повідомлялося, конфлікт навколо "Надра України" спалахнув 19 серпня, коли колишній голова компанії Едуард Ставицький, який був відновлений на своїй посаді рішенням суду, у супроводі охорони проник у будівлю НАК.
Наступного дня прем'єр-міністр звинуватила Партію регіонів у рейдерському захопленні компанії. При цьому вона нагадала, що під час прем'єрства Віктора Януковича його команді "були передані на корупційній основі 19 ліцензій на видобуток нафти та газу". Також у той же день Кабмін прийняв два розпорядження про призначення і звільнення Ставицького з посади.
НАК "Надра України" була створена указом Президента №802 від 14 травня 2000 р. для підвищення ефективності керування підприємствами галузі геології і розвідки надр. До складу компанії входять 14 геологорозвідувальних і спеціалізованих підприємств. У січні-липні 2009 р. компанія скоротила видобуток газу в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 39,4% - до 111,378 млн куб. м. У той же час видобуток нафти з газовим конденсатом скоротився на 64,2% - до 15,333 тис. т, у тому числі нафти - на 77,5% - до 5,731 тис. т.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас