Індекси в Азії зростають у середу на позитивних даних зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Азії зростають у середу на позитивних даних зі США

Фондовий ринок
65
Фондові майданчики Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) демонструють зростання у середу на позитивних даних про споживчу довіру й ринок житла в США, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific додав з відкриття торгів 0,7% - до 113,87 пункту.
Японський індекс Nikkei 225 підвищився на 1,4%, китайський Shanghai Composite - на 1,5%.
Індекс довіри споживачів до економіки США, що розраховується дослідницькою організацією Conference Board, у серпні виріс уперше за три місяці й досяг 54,1 пункту порівняно з 47,4 пункту місяцем раніше. Аналітики очікували менш значного підвищення індикатора - до 47,9 пункту з оголошеного раніше липневого рівня 46,6 пункту.
Відповідно до індексу S&P/Case-Shiller, падіння вартості житла в 20 найбільших містах США склало в червні 15,4% у річному вирахуванні порівняно з 17% місяцем раніше, тобто темпи зниження цін сповільнюються. Крім того, результат виявився краще, ніж очікування аналітиків, які прогнозували в середньому 16,4%.
"Люди в принципі щасливі, що ситуація поліпшується", - відзначив представник Pengana Capital Ltd. Тім Шредерс.
Котирування акцій австралійської Westfield Group, провідного оператора торгових центрів у світі, піднялися на 3,1%.
Вартість паперів провідного автовиробника світу Toyota Motor Corp. збільшилася на 2%.
Ціна акцій провідного авіаперевізника Китаю на міжнародних напрямках Air China Ltd. підскочила на 6,3%, тому що чистий прибуток компанії за перше півріччя подвоївся.
Курс цінних паперів Consolidated Media Holdings Ltd. злетів на 11% на новинах про те, що медіа-група погодилася продати свою частку в найбільшому сайті вакансій Австралії.
Ринкова вартість Aozora Bank Ltd. збільшилася на 3%. Банк має намір укласти альянс із Hokkaido Bank для спільного фінансування агропромислового комплексу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас