Аналітики: Газпром може оголосити про падіння прибутку майже на 75% у зв'язку з низьким обсягом продажів і високими цінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Газпром може оголосити про падіння прибутку майже на 75% у зв'язку з низьким обсягом продажів і високими цінами

Енергетика
526
Газпром може оприлюднити не найпереконливішу фінансову звітність за підсумками січня-березня. За прогнозами аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, чистий прибуток газового гіганта міг упасти на 73% на тлі порівняно низьких обсягів продажів і негативного впливу світової фінансової кризи.
Агентство відзначає також такі фактори, як високі ціни і суперечку Москви з Києвом навколо поставок російського "блакитного палива", що була на початку поточного року.
За оцінками експертів, чистий прибуток компанії міг упасти з 273,4 млрд. руб., отриманих за аналогічний період роком раніше, до 74,9 млрд. руб. Обсяг продажів міг скоротитися в I кварталі на 7% до 838,2 млрд. руб. на тлі зниження попиту на європейському ринку. Газпром повинен завтра відзвітувати щодо МСФО.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас