Daewoo інвестує 1,7 млрд дол. в розвідку газових родовищ у М'янмі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daewoo інвестує 1,7 млрд дол. в розвідку газових родовищ у М'янмі

Енергетика
193
Daewoo International Corp., що займається розробкою газових родовищ у Мьянмі, інвестує 2,1 трлн вонів ($1,68 млрд) у наступні 5 років у проект з видобутку газу на м'янмарському шельфі, повідомило агентство Bloomberg.
Майже весь добутий газ буде експортуватися в Китай.
Гроші, виділені Daewoo, підуть на спорудження плавучої платформи, газопроводів і термінала. Передбачуваний обсяг видобутку складе 640 млн кубічних футів на добу.
Група нафтогазових компаній, що розробляють родовища газу на шельфі М'янми, уклала в грудні минулого року угоду з China National Petroleum Corp. про постачання енергоносіїв у Китай протягом 30 років.
До складу групи входять Daewoo International Corp. (їй належать 51% проекту), Myanmar Oil & Gas Enterprise (15%), індійські Oil & Natural Gas Corp. (17%) і GAIL India (Ltd.) (8,5%), південнокорейська Korea Gas Corp. (8,5%). Поставки повинні початися до 2013 року.
Обсяг поставок складе 500 млн кубічних футів на добу. Торік рівень споживання газу склав 80,7 млрд кубометрів газу, згідно з даними BP Statistical Review, що еквівалентно 7,8 млрд кубічних футів на добу.
China National Petroleum і група компаній усе ще не завершили переговори про розподіл витрат на спорудження газопроводу, по якому будуть здійснюватися поставки. Довжина газопроводу складе 825 км.
Ціни на імпортований Китаєм з М'янми газ підлягають щоквартальному узгодженню для відбиття світової ринкової кон'юнктури.
Запаси трьох родовищ газу на м'янмарському шельфі (Shwe, Shwe-Phyu і Mya) становлять, за різними оцінками, від 4,5 трлн до 7,7 трлн кубічних футів газу.
Загальний обсяг запасів газу в М'янмі становить 17,5 трлн кубічних футів, що дорівнює п'ятій частині австралійських запасів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас