Ющенко підписав указ про винесення на всенародне обговорення проекту змін до Конституції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко підписав указ про винесення на всенародне обговорення проекту змін до Конституції

Казна та Політика
2021
Президент України Віктор Ющенко підписав указ №671/2009 "Про винесення на всенародне обговорення проекту закону України "Про внесення змін у Конституцію України".
Відповідний указ опублікований на офіційному сайті глави держави.
Своїм указом Ющенко ухвалив винести на всенародне обговорення зазначений законопроект, внесений на розгляд Верховної Ради Президентом України, здійснити публікацію проекту закону в інформаційному бюлетені "Офіційний вісник Президента України", а також запропонувати друкованим засобам масової інформації опублікувати цей проект закону для якомога більш широкого ознайомлення громадян з його положеннями. Згідно з указом, всенародне обговорення законопроекту про внесення змін у Конституцію повинне бути проведено до 1 грудня 2009 р.
Національному інституту стратегічних досліджень глава держави доручив забезпечити узагальнення із залученням представників правозахисних та інших громадських організацій, провідних учених у галузі конституційного права, у сфері суспільно-політичних наук і фахівців пропозицій, які будуть надходити в процесі всенародного обговорення законопроекту; організувати за участі Національної академії наук України проведення в термін, визначений для всенародного обговорення, соціологічних досліджень щодо ставлення громадян України до основних положенням проекту і про результати проінформувати до 15 листопада 2009 р.; а також підготувати за результатами всенародного обговорення і подати до 15 грудня 2009 р. сформульовані узагальнені пропозиції до проекту закону України "Про внесення змін у Конституцію України".
Секретаріату президента Ющенко доручив забезпечити проведення за участі Національної академії наук України, Академії правових наук України, правозахисних громадських організацій, провідних учених-юристів, політологів інтернет-конференцій, дискусій у режимі онлайн, інших заходів для обговорення та роз'яснення змісту положень проекту закону "Про внесення змін у Конституцію України" з використанням офіційного інтернет-представництва Президента України в мережі Інтернет.
Ющенко також ухвалив запропонувати телерадіоорганізаціям, друкованим засобам масової інформації впровадити рубрики і цикли передач, публікації щодо обговорення основних положень законопроекту, залучивши до участі в них провідних учених у галузі конституційного права, інших науковців і широкі кола громадськості.
Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевим державним адміністраціям доручено всебічно сприяти проведенню всенародного обговорення проекту закону "Про внесення змін у Конституцію України".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас