Тимошенко доручила енергогенерації погасити 1 млрд грн боргу за вугілля до кінця 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко доручила енергогенерації погасити 1 млрд грн боргу за вугілля до кінця 2009 р.

Енергетика
250
Міністерство палива та енергетики України повинне максимально збільшити частку енергетичної галузі в оплаті енергетичного вугілля, щоб мінімізувати дотації з держбюджету, а також забезпечити погашення боргу за вугілля в розмірі 1 млрд грн до кінця поточного року, повідомила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.
"Треба знайти всі можливості, у тому числі довгострокові кредити, щоб погасити цей борг", - сказала глава уряду на розширеній нараді з питань вугільної галузі в Києві у вівторок.
Тимошенко нагадала, що в умовах падіння попиту на електроенергію в умовах кризи на 10-15%, енергетики прийшли на допомогу вугільній галузі і збільшили запаси енергетичного вугілля, які сьогодні на 1,5 млн тонн перевищують рівень минулого року.
Як повідомлялося, представники енергогенеруючих компаній неодноразово заявляли, що фінансові можливості галузі для додаткової закупівлі енергетичного вугілля про запас в умовах відмови від підвищення тарифів на електроенергію повністю вичерпані. За результатами першого півріччя всі чотири державні енергогенеруючі компанії були збитковими.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас