GM шукає інші варіанти відносно Opel, може відмовитися від підтримки Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM шукає інші варіанти відносно Opel, може відмовитися від підтримки Німеччини

Фондовий ринок
397
General Motors Co. (GM) може відкласти продаж свого європейського підрозділу Opel, підтримуваний урядом Німеччини, пише газета Financial Times. Очікування того, що тривалі переговори GM з потенційними покупцями завершаться невдачею, ростуть.
Американський автовиробник і його радники розглядають сценарій, у рамках якого GM відмовиться від попереднього плану і замість цього залучить порядку 3 млрд євро ($4,3 млрд) в урядів США і низки європейських країн, включаючи Великобританію та Іспанію, на відновлення Opel і Vauxhall.
GM погодилася на відділення Opel ще до оголошення про банкрутство на початку цього року.
Уряд Німеччини, який прагне зберегти тисячі робочих місць на заводах Opel у країні, погодився сприяти угоді із продажу автовиробника за рахунок надання фінансів і підтримав пропозицію про купівлю Opel канадською компанією Magna International Inc., що виступає в консорціумі зі Сбербанком (РТС: SBER) Росії.
Однак менеджмент GM визнав умови угоди з Magna занадто обтяжливими, а пропозицію іншого претендента на придбання Opel - бельгійської інвесткомпанії RHJ International - більш простою.
"Німеччина зацікавлена в угоді з Magna, однак повинні бути й інші джерела фінансування, - заявило джерело, знайоме із планами GM. - Це те, що компанія зараз розглядає".
За словами джерела, рада директорів GM ще не прийняла остаточного рішення і продовжує вивчати можливість продажу Opel за підтримки німецького уряду, називаючи цей варіант "крайнім рішенням". Opel має 5 заводів у європейських країнах, на яких працює порядку 55 тис. осіб.
У тому випадку, якщо GM відмовиться від продажу Opel за участю Німеччини, це буде значною проблемою для уряду канцлера країни Ангели Меркель, який у вересні цього року чекають чергові вибори.
Проте неясно, чи зможе GM залучити кошти, необхідні для підтримки працездатності Opel, у Великобританії або урядів інших країн. Віце-президент General Motors Джон Сміт, що курирує переговори із продажу Opel і Vauxhall, буде вести переговори щодо цього питання на поточному тижні.
Рада директорів GM минулого тижня відкинула пропозицію Magna про купівлю 55% Opel, що викликало роздратування уряду ФРГ і профспілки німецького автовиробника. Співробітники Opel заявили, що проведуть масову демонстрацію перед посольством США в Берліні, якщо GM не прийме рішення щодо продажу свого німецького підрозділу на цьому тижні.
Уряд Німеччини віддає перевагу пропозиції Magna і Сбербанка, оскільки вона гарантує збереження максимальної кількості робочих місць, у той час, як GM вважає її неприйнятною, у зв'язку з розбіжностями щодо питань інтелектуальної власності і російських операцій GM.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас