Депутат Ради Ляпіна (НУНС) прогнозує ріст інфляції як наслідок перерахування 9,8 млрд. гривень на підготовку до ЧЄ-2012 з футболу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат Ради Ляпіна (НУНС) прогнозує ріст інфляції як наслідок перерахування 9,8 млрд. гривень на підготовку до ЧЄ-2012 з футболу

Казна та Політика
576
Депутат Верховної Ради від фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона", заступник голови комітету з промислової і регуляторної політики і підприємництва Ксенія Ляпіна прогнозує ріст інфляції у зв'язку з подоланням вето Президента Віктора Ющенка до закону, яким Рада зобов'язала Національний банк перерахувати 9,8 млрд. гривень до державного бюджету на 2009 рік на підготовку до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Про це сказано в повідомленні прес-служби партії "Народний Союз Наша Україна".
"Я також хочу, щоб пройшов чемпіонат Євро-2012 і щоб він був забезпечений коштами, але щоб кошти не виділяли "з неба". Тому що гроші буде надруковано і запущено в економіку, а вони не забезпечені нічим, що призведе лише до інфляції і знецінювання національної валюти", - вважає Ляпіна.
З її слів, це лише один із прикладів руйнування економіки, яке здійснює Кабінет Міністрів Юлії Тимошенко.
Як повідомляло агентство, Секретаріат Президента також прогнозував прискорення інфляції і обвал курсу гривні у разі подолання Радою вето на цей закон.
Водночас депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів, екс-міністр фінансів Микола Азаров вважає малоймовірним прискорення інфляції у зв'язку з прийняттям цього закону.
З його слів, перерахування коштів Нацбанком буде не одномоментним, а поетапним, кошти направлятимуться траншами, купівельна спроможність населення знизилася й емісія істотної ролі в інфляції не зіграє.
21 серпня Рада подолала вето Ющенка до закону, яким зобов'язала НБУ перерахувати 9,8 млрд. гривень до державного бюджету на 2009 рік на підготовку до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас