Warner Chilcott купить фармацевтичний бізнес Procter & Gamble за 3,1 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Warner Chilcott купить фармацевтичний бізнес Procter & Gamble за 3,1 млрд дол.

Фондовий ринок
378
Американська фармацевтична компанія Warner Chilcott придбає фармацевтичний бізнес Procter & Gamble за 3,1 млрд дол. Згідно з досягнутою угодою, оплата буде здійснена готівкою, йдеться в оприлюдненому сьогодні прес-релізі компаній.
Закінчення операції намічене на кінець 2009 р., для цього необхідне схвалення відповідних антимонопольних органів.
Раніше сьогодні повідомлялося, що покупка фінансуватиметься за рахунок кредитів від шести банків. Головними партнерами операції виступлять Bank of America Corp. і J.P.Morgan Chase & Co. Загальна сума кредитів складе близько 4 млрд дол., з яких близько 1 млрд дол. піде на рефінансування власного боргу Warner Chilcott.
Серед вироблюваних Procter & Gamble препаратів, що продаються по рецепту лікаря, такі засоби, як Actonel і Enablex. У лютому ц.р. керівництво компанії Procter & Gamble залучило експертів Goldman Sachs для пошуку потенційних покупців частини свого фармацевтичного бізнесу.
Нагадаємо, чистий прибуток Procter&Gamble (P&G) в 2008-2009 фінансовому році, що завершився 30 червня 2009 р., виріс на 11% - до 13,44 млрд дол. проти 12,07 млрд дол. за той же період роком раніше. При цьому об'єм продажів і операційний прибуток скоротилися на 3% і склали 79,03 млрд дол. і 16,12 млрд дол. відповідно.
Основним напрямом діяльності Procter&Gamble є виробництво товарів в п'яти основних категоріях: косметичні і парфюмерні засоби і товари особистої гігієни, товари для догляду за будинком, товари для турботи про здоров'я, товари сімейного користування і засоби для догляду за дитиною, а також їжа для тварин. Серед торгових марок компанії - Pampers, Tide, Ariel, Pantene, Always, Pringles, Lenor, ORAL-B, Duracell, Olay, Head&Shoulders, Wella, Gillette, Braun і багато інших. У компанії працюють більше 135 тис. співробітників в 80 країнах.
Warner Chilcott- провідна фармацевтична компанія США, яка в даний час орієнтована на такі сегменти фармринку як дерматологія і здоров'я жінки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас