Нафта торгується на максимумі 10 місяців на очікуваннях відновлення попиту на паливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується на максимумі 10 місяців на очікуваннях відновлення попиту на паливо

Енергетика
384
Нафта досягла максимуму 10 місяців на очікуваннях відновлення попиту на паливо на тлі позитивної статистики продажів на вторинному ринку житла в США, повідомило агентство Bloomberg.
Ціна ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI на жовтень в електронних торгах на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) на ранком у понеділок зросла на $0.46 і склала $74.35 за барр.
Ціна жовтневого ф'ючерса на WTI на NYMEX 21 серпня здійнялася на $0,98 - до $73.89 за барр. Це максимальне значення котирування на закриття з 21 жовтня 2008 р. За даними Національної асоціації рієлтерів США, приріст перепродажів будинків на 7.2% став рекордним з початку ведення розрахунків в 1999 р.
Підвищення було обумовлено зниженням цін на будинки, урядовими кредитами громадянам, які вперше купують будинки, а також близькими до рекордно низьких ставок з іпотечного кредитування.
Ознаки пожвавлення економіки найбільшого споживача палива у світі поряд з ослабленням курсу долара відносно євро, що підвищує інвестиційну привабливість сировинних товарів, вселяють оптимізм в учасників нафтового ринку й сприяють росту цін.
За матеріалами:
Файненшл Брідж
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас