Луценко: Прокурор Криму порушив кримінальну справу щодо голови однієї із сільрад Криму, депутата та посередника, які отримали 750 тис. дол. хабара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко: Прокурор Криму порушив кримінальну справу щодо голови однієї із сільрад Криму, депутата та посередника, які отримали 750 тис. дол. хабара

Кримінал
448
За матеріалами ГУБОЗу прокурор Криму порушив кримінальну справу стосовно голови Малоріченської сільської ради, депутата та посередника, які отримали 750 тис. дол. хабара.
Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, передає ДЗГтаМД МВС України.
За сприяння в оформленні в оренду земельної ділянки площею 5 га у підприємця з Російської Федерації голова та депутат Малоріченської сільської ради міста Алушта вимагали мільйон 100 тис. дол. хабара. Окрім цього, підприємець повинен був сплатити ще 0,5 млн грн до бюджету ради. За таку винагороду голова сільради та депутат обіцяли бізнесмену підготувати ще й відповідне клопотання до Республіканського комітету з лісового та мисливського господарства АР Крим, узгодити землевпорядну документацію та винести на розгляд сесії питання про затвердження проекту відводу, укладення договору оренди, а також, за необхідності, виконати інші дії в інтересах "замовника".
Хабарників було затримано в одній з нотаріальних контор, під час отримання частини коштів - 750 тис. дол.
Наразі за матеріалами ГУБОЗ ГУМВС України в АР Крим прокурором Криму порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 "Одержання хабара" Кримінального кодексу України.
За словами Луценка, злочинну діяльність посадовців Малоріченської сільської ради працівники місцевого УБОЗу спільно з оперативниками ГУБОЗ МВС України почали документувати ще в травні цього року. Земля поблизу селища Сонячногірське, яку мали передати в оренду зловмисники, призначалася для будівництва та обслуговування бази котеджного типу.
"Це - найбільший хабар, викритий цього року працівниками ГУБОЗу" - зазначив Луценко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас