Банкір, який змінив принципи швейцарської банківської системи, може одержати термін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір, який змінив принципи швейцарської банківської системи, може одержати термін

Кримінал
1023
Колишній банкір швейцарського UBS AG американець Бредлі Біркенфельд, який в 2007 р. зізнався в тому, що саме йому вдавалося допомагати відкривати таємні рахунки для співвітчизників у банках Швейцарії, що дозволяло уникати сплати податків, може одержати кілька років в'язниці, повідомляє агентство Associated Press.
Біркенфельд, який визнав свою провину, постане перед судом в американському місті Форт-Лодердейл у п'ятницю. Хоча йому загрожує до п'яти років позбавлення волі, міністерство юстиції попросило суд скоротити термін його ув’язнення вдвічі. Посилаючись на його співробітництво із владою і стверджуючи, що його перебування під вартою може позбавити ентузіазму інших потенційних інформаторів, адвокати Біркенфельда попросили для нього умовного звільнення.
Обидві сторони процесу визнають, що інформація, отримана від Біркенфельда, була ключовою для прийняття цього тижня угоди про передачу інформації про 4550 клієнтів UBS, підозрюваних у приховуванні активів на секретних рахунках, департаменту юстиції США. У Швейцарії вважають, що тим самим він завдав нищівного удару по принципах конфіденційності швейцарських банків.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас