США і Великобританія підсилюють нагляд за нафтовими ринками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США і Великобританія підсилюють нагляд за нафтовими ринками

Енергетика
229
Регулятори сировинних ринків з обох боків Атлантики оголосили про плановане посилення трансграничного нагляду за операціями з ф'ючерсами на енергоресурси в рамках скоординованих міжнародних зусиль щодо жорсткості держконтролю на світових ринках нафти, пише газета The Wall Street Journal.
Британське Управлінння фінансового регулювання і нагляду (Financial Services Authority, FSA) і американська Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами (Commodity Futures Trading Commission, CFTC) погодили низку спільних заходів, включаючи розширений доступ до даних про торги, спільні відвідування торговельних майданчиків, обмін досвідом, правилами і даними про дисциплінарні стягнення, накладені на трейдерів.
Нью-Йорк і Лондон - два найактивніших центри світової нафтової торгівлі, у цих містах укладається більшість ф'ючерсних контрактів на енергоносії. Трансграничний підхід до регулювання таких операцій повинен, на думку представників FSA і CFTC, вирішити проблему спекуляції на нафтовому ринку.
"Ми повинні ефективно використовувати всі надані нам повноваження, щоб забезпечити незалежність ф'ючерсних ринків від маніпуляцій, шахрайства та інших зловживань", - заявив голова CFTC Гері Генслер.
Його підтримав і глава FSA Адер Тернер, відзначивши, що регулятори "продовжать робити все можливе, щоб національні та міжнародні ринки були справедливими, організованими і ефективними".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас