Роль долара як надійного засобу заощадження сумнівна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роль долара як надійного засобу заощадження сумнівна

Валюта
7929
Роль долара як надійного засобу заощадження сумнівна, ступінь ризику для цієї валюти дуже високий, стверджує лауреат Нобелівської премії з економіки Джозеф Стігліц.
"Потрібна світова резервна система", - цитує виступ економіста на конференції в Бангкоку агентство Bloomberg. Експерт додав, що для адекватного обговорення цього питання потрібна підтримка таких країн, як Китай.
Владні структури США і європейських країн "затопили світову економіку ліквідністю", і це може призвести до виникнення спекулятивних "мильних бульок", тому що можливості інвестування коштів обмежені, вважає Дж.Стігліц. Він не впевнений, що Федеральна резервна система США зможе в потрібний час вивести надлишкову ліквідність із економіки, як це обіцяє американський ЦБ.
Світова фінансова криза ознаменувала крах американського типу капіталізму, і зараз необхідні злагоджені дії на міжнародному рівні, щоб вирішити поточні проблеми й запобігти їх повторенню в майбутньому, заявив Дж. Стігліц.
Дж. Стігліц - професор економіки Колумбійського університету. Раніше він працював головним економістом Світового банку і очолював раду економічних консультантів Білого дому при президентові Біллові Клінтоні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас