Ринок акцій США виріс у четвер на заяві AIG і статданих, ф'ючерси в п'ятницю в мінусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій США виріс у четвер на заяві AIG і статданих, ф'ючерси в п'ятницю в мінусі

Фондовий ринок
82
Ринок акцій США виріс у четвер третю сесію поспіль після заяви страхової компанії American International Group Inc. (AIG) про те, що вона поверне держкредити, а також на тлі позитивних статданих про виробничу сферу і випереджальні економічні показники, повідомило агентство Bloomberg.
Торги на ф'ючерсному ринку в п'ятницю, однак, не сприяють оптимізму: вересневий контракт на Standard & Poor's 500 до 8:32 МСК опустився на 0,79%, а на Dow Jones Industrial Average - на 0,71%.
Індекс випереджальних економічних показників США, що розраховується дослідницькою організацією Conference Board, у липні продемонстрував підвищення за підсумками четвертого місяця поспіль - найтриваліший період підйому з 2004 року. Значення індикатора збільшилося на 0,6% проти очікуваних аналітиками в середньому 0,7%.
Значення індексу виробничої активності Філадельфії в серпні виросло більше, ніж очікувалося, і досягло максимального рівня з листопада 2007 року - 4,2 пункту, що говорить про посилення активності у виробничій сфері.
Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер заявив, що відновлення американської економіки перебуває на початкових етапах, його підтримує поступова стабілізація на ринках праці та житла.
Новий головний виконавчий директор AIG Роберт Бенмоше очікує, що страхова компанія виплатить свій борг уряду США і зможе "зробити щось подібне для своїх акціонерів".
"Моє перше завдання - повернути операції компанії на рівень, на якому вони були раніше, щоб бути кращими у світі, - сказав Р.Бенмоше. – Правда полягає в тому, що ми повинні уряду США багато грошей, і ми не зможемо виплатити їх тільки за рахунок прибутку, тому ми продамо деякі частини компанії, але тільки в правильний час і за належною ціною".
Вартість акцій AIG злетіла на 21%.
Ціна паперів Google Inc. підвищилася на 3,7%, тому що Goldman Sachs рекомендував інвесторам купувати акції компанії.
Найбільша мережа магазинів спортивних товарів у США Dick's Sporting Goods Inc. збільшила капіталізацію на 7%, оскільки її квартальний прибуток і прогнози на наступні періоди перевищили очікування аналітиків.
Курс цінних паперів H.J.Heinz Co. підвищився на 2%. Прибуток компанії за минулий квартал знизився менше, ніж прогнозувалося, тому що вона збільшила ціни, щоб компенсувати скорочення продажів.
Акції страховика Prudential Financial Inc. подорожчали на 4,3%, тому що FBR Capital Markets поліпшила їхній рейтинг.
Котирування акцій Sears Holdings Corp., найбільшої в США мережі універсальних магазинів, обвалилися на 12%. Компанія несподівано зафіксувала збиток за підсумками другого фінансового кварталу через зниження обсягів продажів на тлі рецесії.
Чистий збиток рітейлера за 3 місяці, що завершилися 1 серпня, склав $94 млн, або $0,79 на акцію, порівняно із чистим прибутком $65 млн, або $0,50 на акцію, за аналогічний період минулого року. Аналітики очікували чистий прибуток у розмірі 35 центів на акцію.
Фінансові результати американських компаній зі списку S&P 500, що опублікували звітність після 17 червня, перевищили очікування аналітиків у середньому на 9,7%. Чистий прибуток компаній у середньому скоротився на 29%, падіння прибутків триває 8-й квартал поспіль.
Індекс Dow Jones Industrial Average виріс у четвер на 70,892 пункту (0,76%) - до 9350,05 пункту.
Standard & Poor's 500 підвищився на 10,91 пункту (1,09%), склавши 1007,37 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 19,98 пункту (1,01%) - до 1989,22 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас