ЄЦБ закликає продовжити стимулювання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ закликає продовжити стимулювання економіки

Казна та Політика
254
Член правління Європейського Центробанку закликає продовжити політику екстреного економічного стимулювання, необхідну для підтримки тендітної економіки континентальної Європи.
Аксель Вебер, президент Центробанку Німеччини заявив, що не має наміру підтримувати скасування масштабних стимулюючих заходів, реалізованих європейськими урядами і ЄЦБ, оскільки саме вони сприяли покращення економічної ситуації в Німеччині, пише сьогодні газета Financial Times.
На думку Вебера, для перегляду політики стимулювання ще не прийшов час. "Економіка Європи ще неміцно стоїть на своїх ногах, фінансові ринки як і раніше опираються на підтримку центрального банку", - наводить газета слова чиновника. Навіть у випадку підвищення темпів зростання, досягнення колишнього рівня процвітання не варто чекати раніше 2013 року, вважає Вебер.
Видання відзначає, що думка Вебера відображає загальні настрої в Німеччині. Німецькі економісти побоюються, що в довгочасній перспективі країна виявиться залежною від промислового експорту, а ослаблений банківський сектор не зможе забезпечити рівня кредитування, необхідного для повноцінного відновлення економіки.
Коментарі Вебера з'явилися на тлі повідомлень про економічну ситуацію країн Європи. Німеччина і Франція демонструють зростання ВВП за результатами другого кварталу на рівні 0,3% порівняно з попереднім періодом, у той час як Іспанія та Італія переживають різкий спад. З метою стимулювання європейської економіки ЄЦБ знизив облікову ставку до 1% і направив мільярди євро в банківську систему єврозони. Члени правління європейського центробанку пропонують переглянути плани щодо подальшого стимулювання економіки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас