В Афганістані пройшли президентські вибори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Афганістані пройшли президентські вибори

Казна та Політика
189
В Афганістані завершились президентські вибори і розпочався підрахунок голосів виборців. Попередні підсумки голосування очікуються не раніше 22 серпня, передає Associated Press. На виборах спостерігалася низька явка виборців на тлі активності талібських бойовиків.
Залякане погрозами "Талібану" або таке що не сподівається що-небудь змінити своїми голосами населення неохоче йшло на виборчі ділянки - спостерігачі повідомляли, що ніде не було черг, а електоральна активність істотно нижча, ніж на перших афганських президентських виборах в 2004 р. Щоправда, на багатьох ділянках, порожніх вранці, до вечора вишикувалися черги. За даними радіо "Маяк", в провінції Герат навіть не вистачило бюлетенів.
Виборчі ділянки були відкриті протягом 10 годин. Одним з перших проголосував сам діючий президент країни Хамід Карзай, який закликав народ піти на вибори. Очікується, що діючий президент виграє вибори, хоча масована підтримка населенням його конкурента - колишнього глави МЗС Афганістану Абдулли Абдулли не дозволить йому зробити це в першому турі. Всього ж на пост глави держави претендують 36 осіб, включаючи двох фаворитів голосування.
Вибори пройшли на тлі обіцяної раніше активності "Талібану", бойовики якого обмежилися не дуже великими, зате численними нападами. Декілька вибухів прогриміли в Кабулі, там же в перестрілці з поліцією було убито декілька бойовиків, у тому числі і смертників. Ракетному обстрілу піддався адміністративний центр провінції Гильменд м. Лашкаргах, по якому бойовиків випустили не менше двох десятків ракет.
Голосування було практично зірване в невеликому північному м. Баглан, де бойовики атакували місто з декількох напрямів. Після запеклих сутичок талібів з правоохоронними органами напад був відбитий, хоча бойовикам вдалося убити місцевого главу поліції і ще декілька правоохоронців.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас