Банк Японії побоюється нестійкого зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії побоюється нестійкого зростання економіки

Казна та Політика
217
Відновлення японського експорту може сповільнитися з осені, тому що зростання світової економіки, як і раніше, нестійке, заявив член Банку Японії Ацусі Мідзуно.
Мідзуно зробив для Японії невтішний економічний прогноз, сказавши, що слабкий підйом за кордоном може втримувати компанії від збільшення інвестицій і загрожує можливому невеликому відновленню економіки країни цього року.
"Світові фінансові та економічні умови залишаються нестабільними і не можуть почати тривале відновлення без підтримки урядів і Центробанків, - сказав він. - Не тільки великі економіки, але й країни, що розвиваються, підтримуються за допомогою щедрого вливання ліквідності й державних стимулюючих заходів".
Його коментарі з'явилися на фоні дедалі глибших сумнівів ринків у стабільності економічного зростання.
"Він, практично, каже, що економічні перспективи вже недотягують до прогнозу, замість того, щоб сказати, що є такий ризик. Він, можливо, найбільший песиміст у раді", - сказав Марі Івасіта з Daiwa Securities SMBC.
"Виходячи з його економічної оцінки, здається, що до завершення нетрадиційних заходів ще досить далеко", - відзначив він.
Центробанки всього світу почали спорити про те, як і коли закінчувати здійснення екстрених заходів допомоги, але очікується, що більшість не зробить цього до наступного року.
Японський експорт і виробництво відновилися після глибокого спаду, викликаного глобальною кризою, що допомогло економіці вийти з рецесії в другому кварталі. Але аналітики попереджають, що попереду ще довга і складна дорога, тому що відновлення, що зароджується, багато в чому обумовлено тимчасовим ефектом від стимулюючих заходів, яких вживають уряди всього світу.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас