Мінфін Зімбабве назвав національний долар мертвим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Зімбабве назвав національний долар мертвим

Валюта
744
Міністр фінансів Зімбабве Тендай Біті відкинув пропозицію Центробанку країни знову ввести в обіг національний долар, повідомляє AFP.Свою позицію Біті пояснив тим, що зімбабвійський долар "мертвий і похований". Інших пояснень міністр фінансів не дав.
Раніше 20 серпня 2009 року президент Центробанку Зімбабве Гидеон Гоно запропонував відновити в країні обіг національної валюти, заборонений із січня 2009 року. При цьому вартість знеціненого зімбабвійського долара Гоно запропонував забезпечувати золотом.
У січні 2009 року рекордна інфляція в Зімбабве змусила уряд офіційно дозволити ходіння на території країни іноземних валют. До їх числа ввійшли ботсванійська пула, південноафриканський ранд, долар США, євро й британський фунт. У результаті національна валюта виявилася незатребуваною.
Уряд Зімбабве не публікує даних про темпи інфляції в країні з середини 2008 року. За останніми даними, отриманими в липні 2008 року, ціни росли на 231 мільйон відсотків за рік. За останні два роки зімбабвійський Центробанк скоротив на національній валюті 22 нулі. Найбільший номінал зараз має 10-трильйонна банкнота.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас