Уряд Швейцарії продав свою частку в банку UBS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Швейцарії продав свою частку в банку UBS

Фондовий ринок
503
Уряд Швейцарії продав свою частку в банку UBS. За словами директора Федерального департаменту фінансів Швейцарії Пітера Зігентхальтера, 332,2 млн урядових конвертованих облігацій було продано інвесторам в Європі, Північній Америці і на Близькому Сході, передає Associated Press з посиланням на швейцарські ЗМІ.
Сума операції не називається, проте ринкова ціна акцій UBS на фондовій біржі в Цюріху сьогодні складала 17,41 швейцарських франка (11,47 євро) за штуку. Таким чином, ціна урядової частки оцінюється по ринку в 5,78 млрд швейцарських франків (3,8 млрд євро). Крім того, UBS повинен виплатити уряду 1,8 млрд швейцарських франків (1,19 млрд євро) як відсотки.
Про свій намір продати частку в UBS уряд Швейцарії оголосив, після того, як банк погодився надати Податковому управлінню США дані по 4,45 тис. клієнтських рахунків, що належать громадянам США. Інформація буде розкрита тільки по тих рахунках клієнтів, які підозрюються в ухиленні від сплати податків. Податкове управління також розраховує, що ряд американців добровільно надасть дані по своїх рахунках.
У жовтні 2008 р. уряд Швейцарії придбав облігації UBS за 6 млрд франків (4 млрд євро) з метою підтримки банку, який постраждав від кризи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас