Глава Держфінпослуг Суслов вважає неможливою стабілізацію курсу гривні без нормалізації політичної ситуації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Держфінпослуг Суслов вважає неможливою стабілізацію курсу гривні без нормалізації політичної ситуації

Валюта
561
Глава Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Віктор Суслов вважає неможливою стабілізацію курсу гривні без нормалізації політичної ситуації в країні.
Про це він повідомив на брифінгу.
"Основним для стабілізації національної валюти є політичний фактор - наявність суспільної довіри до інститутів влади", - сказав Суслов.
Він також підкреслив, що регулювання курсу нацвалюти не може бути предметом виборчих технологій.
"Судячи з останніх політичних подій, виборча команда президента України намагається змусити Національний банк припинити підтримку економічної політики уряду й ще більше посилити монетарну політику", - сказав голова Держфінпослуг.
Суслов спрогнозував, що в результаті таких дій команди Президента може статися наростання платіжної кризи, падіння доходів бюджету й, відповідно, зростання соціальної напруженості.
"Але я не думаю, що за допомогою таких заходів можна домогтися реальної перемоги на президентських виборах", - додав голова Держфінпослуг.
З його слів, якщо НБУ зробить відповідні політичні заяви (що не суперечить закону "Про Національний банк") і підтримає політику уряду, це стане основним фактором, що зможе забезпечити стабільність курсу гривні та стійкість грошової системи.
Як повідомляло агентство, раніше Президент Віктор Ющенко попросив прем'єр-міністра Юлію Тимошенко вести продуманішу бюджетну політику.
На думку Президента, негативний вплив на національну валюту чинить дефіцит державного бюджету.
Тимошенко відкинула звинувачення Президента.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас