НБУ: Заява глави МВС щодо Родовід Банку підриває стабільність гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Заява глави МВС щодо Родовід Банку підриває стабільність гривні

Валюта
4639
Заява міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка про масштабні розкрадання коштів рефінансування Національного банку України (НБУ) через Родовід Банк (Київ) має політичне підґрунтя і підриває стабільність гривні, повідомив директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків Нацбанку Сергій Круглик.
"Будь-які некоректні заяви призводять до дестабілізації ситуації і посилюють недовіру до національної валюти. Така заява була зроблена міністром внутрішніх справ учора. Вона безпідставна - відповідну позицію вже оприлюднив Родовід Банк", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.
За словами Круглика, у Нацбанку вважають, що політикам варто утримуватися від коментарів щодо валютного ринку і монетарної політики, оскільки цим повинні займатися тільки професіонали.
При цьому він нагадав, що правильність дій Нацбанку в питанні рефінансування в 2008 р. підтверджена аудиторською перевіркою. "Аудит уже завершений. Його результати підтвердили правильність дій Нацбанку щодо цього конкретного питання. Тому прохання утриматися від безпідставних обвинувачень пов'язаних з політичними мотивами", - сказав він.
Як повідомлялося, Луценко в середу заявив, що під час рефінансування НБУ комерційних банків 2008 року відбулося "цинічне розкрадання" цих коштів в особливо великих розмірах.
Міністр повідомив, що МВС порушило кримінальну справу за фактом розкрадання коштів на суму близько 2 млрд грн у Родовід Банку: ряд фірм отримали кредитні кошти під одну заставу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас