Американські банки знижують бонуси і підвищують зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські банки знижують бонуси і підвищують зарплати

Казна та Політика
270
Американські банки знижують розмір бонусів з метою заспокоїти суспільну думка із цього приводу, але подібний крок з одночасним підвищенням зарплат не зможе змінити ситуацію, що стала однією із причин фінансової кризи, повідомляє Reuters.
Щедрі бонуси і пільги для співробітників банків викликали обурення пересічних американців, після того, як фінансові установи списали активи на мільярди доларів, а уряд був змушений виділити $700 млрд. для порятунку фінансової системи США.
Але навіть ті банки, які повернули державні гроші в бюджет, компенсують зниження розміру преміальних за рахунок підвищення заробітної плати. Зокрема, це вже зробили Citigroup і JPMorgan, а Morgan Stanley ще в травні поточного року більш ніж утричі збільшив базові оклади старших банкірів до $800 тис. на рік. Експерти побоюються, що в таких умовах фінансові установи країни втратять важелі для мотивації своїх співробітників на довгострокові інтереси банків та їхніх акціонерів.
У США сумніваються в тому, що стара система оплати праці банкірів досягла свого віку. Але, незважаючи на похмурий для Уолл-стріт 2008 рік, більше 4,7 тис. банкірів і трейдерів одержали премії в розмірі $1 млн. або більше того, згідно з даними розслідування, проведеного Генеральною прокуратурою Нью-Йорка минулого місяця.
Одразу наступного дня після виходу цих даних, американські законодавці схвалили законопроект, що забороняє стимулювання працівників великих фінансових установ, якщо це може призвести до виникнення надмірного ризику. Крім того, було запропоновано обмежити заробітну плату банкірам, у зв'язку із чим адміністрація Білого дому призначила спеціального спостерігача з досить широкими повноваженнями - так званого "царя зарплат".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас