Суд тимчасово заборонив Києву застосовувати підвищені з червня тарифи на житлокомпослуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд тимчасово заборонив Києву застосовувати підвищені з червня тарифи на житлокомпослуги

Казна та Політика
1074
Окружний адміністративний суд Києва 12 серпня заборонив Київській міській державній адміністрації й комунальному підприємству "Головний інформаційно-обчислювальний центр" застосовувати підвищені з 1 червня тарифи на житлово-комунальні послуги для населення до рішення судового спору по суті.
Про це журналістам повідомив перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук.
З його слів, після припинення Кабінетом Міністрів дії розпоряджень Київміськадміністрації про підвищення тарифів, уряд в особі Мін'юсту звернувся в суд з вимогою скасувати їх.
Для забезпечення позову суд заборонив владі Києва застосовувати тарифи.
Також Корнійчук висловив здивування, що Президент Віктор Ющенко дотепер не визначився зі скасуванням розпоряджень Київміськадміністрації про підвищення тарифів, хоча відповідне звернення Кабміну було адресоване йому 17 липня.
Перший заступник міністра також повідомив, що й надалі Кабмін в особі Мін'юсту має намір вживати заходів, зокрема звертатися в судові органи, для встановлення законних тарифів.
Як повідомляло агентство, раніше Міністерство ЖКГ закликало Київміськадміністрацію припинити розсилку киянам квитанцій на оплату житлокомпослуг за підвищеними з 1 червня тарифами.
17 липня Кабмін призупинив підвищення Київміськадміністрацією тарифів на житлокомпослуги з 1 червня й запропонував Ющенкові скасувати ці тарифи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас