Тігіпко за ексклюзивне право голови НБУ коментувати тенденції на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко за ексклюзивне право голови НБУ коментувати тенденції на валютному ринку

Валюта
769
Колишній голова Національного банку й екс-радник прем'єр-міністра Сергій Тігіпко вважає, що голова Національного банку повинен ексклюзивно коментувати тенденції на валютному ринку країни.
Про це він заявив на прес-конференції в Чернігові.
На думку Тігіпка, керівник НБУ повинен заборонити коментувати ситуацію своїм підлеглим і сам пояснювати ситуацію через ЗМІ.
"Голова Нацбанку в такій ситуації говорить, ніхто з Національного банку без мого дозволу не коментує, це перше, і сам постійно повинен бути на екранах", - сказав він.
На думку Тігіпка, голова НБУ повинен говорити, що сьогодні зовнішня торгівля в Україні практично збалансована, а за допомогою кредитів Міжнародного валютного фонду є можливість не тільки зробити гривню стабільною, але й підсилити.
"Говорю одне: економіка дозволяє сьогодні мати абсолютно стабільний курс гривні, і може підсилюватися гривня в такій ситуації", - зауважив Тігіпко.
Він сказав, що в зниженні курсу гривні зараз винна не економіка, а ажіотажний попит, тому що люди побоюються другої хвилі кризи й бояться не погасити валютні кредити й наперед закуповують валюту.
"Тут не працюють якісь економічні причини, тут я підтримую Тимошенко (Юлію, прем'єр-міністра), але вона до кінця не говорить - спрацьовує ажіотажний попит", - сказав екс-голова НБУ.
Тігіпко також думає, що виходячи із ситуації в економіці, гривня повинна бути в межах, як місяць тому.
"Що зараз позитивно, третій місяць збільшуються внески, люди починають повертати гроші в банківську систему", - сказав він.
Зі слів Тігіпка, багато українських банків і банків із західними інвесторами капіталізувалися, відновили ліквідність, приймають внески й вирішують, у які проекти вкладати гроші й кому видавати кредити.
Як повідомляло агентство, Президент Віктор Ющенко вважає, що Національний банк повинен ексклюзивно коментувати тенденції на валютному ринку країни.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас