На “Рівненській АЕС” немає осіб, які б незаконно отримали дипломи про вищу освіту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На “Рівненській АЕС” немає осіб, які б незаконно отримали дипломи про вищу освіту

44
Вчора у деяких засобах масової інформації пройшло повідомлення з посиланням на Рівненську обласну прокуратуру про те, що “На Рівненській АЕС працювали десять самозванців… Для працевлаштування на один з найбільш потенційно небезпечних в країні об”єктів ці особи купили собі дипломи.”
Відділ зв,язків зі ЗМІ НАЕК “Енергоатом” з цього приводу повідомляє наступне:
як показала попередня оперативна перевірка, у відокремленому підрозділі “Рівненська АЕС” НАЕК “Енергоатом” серед ліцензованого персоналу, котрий здійснює безпосереднє управління реакторними установками, немає осіб, які б незаконно отримали дипломи про вищу освіту.
В атомній енергетиці України персонал, котрий безпосередньо здійснює управління реакторною установкою, повинен мати ліцензію Державного комітету ядерного регулювання України (ДКЯРУ) на виконання цього виду діяльності.
Кандидат на отримання ліцензії повинен мати спеціальну освіту, певний стаж роботи в атомній енергетиці, пройти навчання у відповідному навчально-тренувальному центрі, котрий, в свою чергу, має ліцензію ДКЯРУ на право проведення такої підготовки, скласти іспити на обіймання відповідної посади, а затим пройти дублювання на діючому енергоблоці. Крім цього, згаданий персонал проходить медичне, психо-фізіологічне обстеження і перевірку на отримання спеціального допуску. Лише після цього ДКЯРУ приймає рішення про видачу ліцензії на управління реакторною установкою.
Як бачимо, такі високі вимоги до згаданої категорії персоналу виключають можливість доступу до управління реакторною установкою випадкових людей.
З метою досконалого вивчення ситуації, об,єктивного інформування громадськості з цього питання наказом по НАЕК “Енергоатом” створено спеціальну комісію, котра вивчає стан справ безпосередньо на Рівненській АЕС.
За матеріалами:
НАЕК Енергоатом
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас