Грінспен очікує стійкого зростання економіки США в III-IV кварталах 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен очікує стійкого зростання економіки США в III-IV кварталах 2009 р.

Казна та Політика
332
Протягом двох останніх кварталів 2009 р. економіка США може продемонструвати істотне зростання, однак тенденція до відновлення може припинитися наступного року.
Такий прогноз озвучив колишній глава ФРС Алан Грінспен, повідомляє Reuters.
Автомобільний і житловий сектори, які, як правило, є рушійною силою відновлення економіки, зміцнилися завдяки урядовим заходам. Зокрема, одним зі стимулів стала $3-мільярдна програма, яка заохочує споживачів купувати нові авто.
При цьому Грінспен вважає, що американський автомобільний ринок "перенасичений". Так, у країні на 20% більше легкових машин і легких вантажівок, ніж існує водіїв із правом на керування ними.
Щодо продажу нових будинків, то скорочення будівництва допомагає продавцям позбутися запасів. Але Грінспен вважає, що рівень домоволодіння в США навряд чи повернеться до пікового рубежу, відзначеного під час буму на житловому ринку.
Колишній глава ФРС вважає, що пожвавлення на фондових ринках також може прискорити відновлення, допомагаючи компаніям одержувати дешеве фінансування і покращуючи ситуацію, що склалася з домоволодінням.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас