Італія мусить зменшити залежність від поставок газу із РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія мусить зменшити залежність від поставок газу із РФ

Енергетика
314
Італія мусить зменшити залежність від російського газу і зробити все можливе, щоб уникнути в майбутньому залежності від поставок енергоносіїв з будь-якої однієї країни, заявив міністр промисловості країни Клаудіо Скайола в інтерв'ю газеті La Stampa.
Міністр вважає, що необхідно збільшити обсяги імпорту газу з Алжиру і Лівії за рахунок зниження поставок із РФ. Новий термінал у Ровіго - перший із чотирьох запланованих - забезпечить 10% споживання газу в Італії, а також буде сприяти розширенню імпорту з Катару.
В даний час російський газ покриває потреби Італії в енергоносіях на 30%, сказав Скайола.
Італійська влада планує, що до 2020 року 25% енергоспоживання в країні буде забезпечуватися за рахунок поновлюваних джерел, ще 25% - за рахунок атомної енергетики, а інші 50% - "із традиційних джерел", відзначив Скайола.
Наприкінці вересня міністр відвідає Вашінгтон, де візьме участь у підписанні американо-італійського протоколу про науково-дослідну діяльність у сфері атомної енергетики.
Американські компанії одержать можливість брати участь у тендері на будівництво в Італії 10 ядерних реакторів у найближчі 20 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас