Більшість азіатських індексів знижуються у вівторок на побоюваннях повільного відновлення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість азіатських індексів знижуються у вівторок на побоюваннях повільного відновлення економіки

Фондовий ринок
71
Більшість азіатських індексів знижуються у вівторок, оскільки інвестори побоюються, що відновлення світової економіки буде повільнішим, ніж очікувалося, повідомило агентство Bloomberg.
Падіння цін на метали призвело до зменшення котирувань акцій видобувних компаній.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific опустився на 0,3% з відкриття торгів - до 110,26 пункту.
Японський Nikkei додав 0,4%, гонконгський Hang Seng - 0,6%.
Китайський Shanghai Composite впав на 0,7%.
"Це технічна корекція, і варто очікувати фіксування прибутку і виходу з ринку, але мені здається, що вона буде неглибокою", - відзначив Прасад Паткар Platypus Asset Management.
Котирування акцій японського торгового дому Mitsubishi Corp., яка отримує близько половини виторгу від торгівлі сировиною, упали на 2,2%. Курс цінних паперів австралійської Fortescue Metals знизився на 3,1%.
Акції найбільшого авіаперевізника світу за розмірами ринкової капіталізації Air China подешевшали на 7,1% на побоюваннях, що вона переплатила за частку в гонконгській Cathay Pacific Airways Ltd., вартість паперів якої знизилася на 1%. Air China заплатила 6,3 млрд гонконгських доларів ($812,8 млн) за 12,5% акцій Cathay, довівши частку до 29,9%.
Ринкова вартість австралійської James Hardie Industries NV, найбільшого постачальника будівельного сайдинга на ринку США, злетіла на 21%, тому що компанія прогнозує прибуток на рівні найоптимістичніших очікувань сторонніх аналітиків.
Ціна паперів Everbright Securities Co. підскочила на 34% у перший день торгів після реєстрації на Шанхайській фондовій біржі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас