ООН: Призупинення падіння промвиробництва в Україні буде тимчасовим, якщо влада негайно не здійснить низку реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН: Призупинення падіння промвиробництва в Україні буде тимчасовим, якщо влада негайно не здійснить низку реформ

Казна та Політика
826
Призупинення падіння промислового виробництва в Україні буде тимчасовим явищем, якщо українська влада негайно не здійснить низку реформ у фінансовому та соціальному секторах.
Таку думку висловив директор Аналітично-дорадчого центру "Блакитної стрічки" програми розвитку ООН Марчін Свєнчіцкі, передає "Німецька хвиля".
У липні поточного року, за повідомленням Держкомстату, обсяг промислового виробництва в Україні виріс майже на 5% у порівнянні з червнем-місяцем. Однак Свєнчіцкі зазначає, що загальна картина все одно невтішна - економіка лише пригальмувала карколомне падіння, і це не означає, що кризу Україна подолала.
"Це ще не гарантує ніякого росту. Можна лише сподіватися, що не буде подальшого спаду економіки. А щоб забезпечити економічне зростання, треба активізувати багато чинників: вилікувати банківську систему, провести реформи, тісно співпрацювати з МВФ і залучати інвесторів, оскільки капіталовкладення в українську економіку мізерні",- зауважив представник ООН.
На думку експерта, допомогли українській економіці подолати кризу металургія, хімічна галузь та сільське господарство. Все це - завдяки світовим економічним тенденціям стабілізації фінансової системи та хорошому урожаю, який зібрали українські фермери у 2008 році і нинішнього теж, впевнений Свєнчіцкі.
Разом з тим він не виключає, що швидке виділення трьох траншів позики Міжнародного валютного фонду допомогло українському урядові стримати девальвацію гривні й призупинити падіння промислового виробництва.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас