Проведено перерахунок пенсій 2,4 тис. гірників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проведено перерахунок пенсій 2,4 тис. гірників

Казна та Політика
610
Пенсії 2,4 тис. гірників після перерахунку збільшені в середньому на 441, 53 грн і у цей час середня пенсія шахтаря становить 1915,7 грн.
Про це повідомила прес-служба Міністерства праці та політики України з посиланням на главу відомства Людмилу Денисову.
За словами міністра, це стало можливим після набуття чинності 22 липня поточного року закону України "Про внесення змін у деякі закони України про престижність шахтарської праці".
"Відповідно до нього норма закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці" щодо пенсійного забезпечення була поширена на працівників державних воєнізованих аварійно-рятувальних служб (формувань) у вугільній промисловості, медперсонал підземних пунктів охорони здоров'я, пенсіонерів у разі втрати годувальників - шахтарів, які померли від професійного захворювання.
Прес-служба міністерства нагадала, що торік були істотно підвищені розміри пенсій шахтарів. З 16 вересня 2008 року набув чинності закон України "Про підвищення престижності шахтарської праці", за яким мінімум пенсії шахтаря встановлено на рівні 80% його середнього рівня заробітної плати, але не менше трьох прожиткових мінімумів. Пенсійний фонд перерахував пенсії 197,8 тис. шахтарів, які збільшилися в середньому на 373 грн. Середній розмір пенсії склав 2204 грн.
Крім того, для 2,257 тис. непрацездатних членів родин шахтарів, смерть яких виникла внаслідок нещасного випадку на виробництві, до пенсії у зв'язку із втратою годувальника встановлена доплата в розмірі прожиткового мінімуму, установленого особам, що втратили працездатність, який на сьогодні становить 498 грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас