Торги на ринку акцій України в понеділок закрилися в "мінусі" на зміні настроїв інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торги на ринку акцій України в понеділок закрилися в "мінусі" на зміні настроїв інвесторів

Фондовий ринок
96
Ринок акцій України в понеділок відкрився різким "гепом" униз слідом за погіршенням зовнішньої кон'юнктури, однак у другій половині дня ринок вийшов у позитивний дрейф на підтримці гарних новин зі США. В результаті українські інвестори і спекулянти активізували покупки з метою зіграти на невеликому відкоті вгору, що дозволило фондовим індикатором незначно відновитися щодо ранкових значень: індекс "Української біржі" знизився на 2,88% - до 1091,40 пункту, а індекс фондової біржі "ПФТС" - на 2,24% до 435,33 пункту.
Як прокоментував агентству "Інтерфакс-Україна" ситуацію на українському фондовому ринку інвестиційний консультант інвесткомпанії "Драгон Капітал" Сергій Пилипенко, першу торговельну сесію нового робочого тижня українські індекси відкрили значним падінням за більшістю ліквідних паперів, чому сприяло зовнішнє негативне тло.
"Так, причиною падіння американських фондових майданчиків став індекс довіри споживачів, що виявився нижчим, ніж прогнози аналітиків. На цих даних азіатські біржі також пішли в мінус. До того ж, ВВП Японії виявився дещо гіршим за очікування. Інвестори продовжують фіксувати прибуток і на китайському фондовому ринку. Слідом за Америкою і Азією в негативну зону пішли європейські й російські фондові майданчики, багато в чому завдяки різкому падінню світових цін на нафту", - прокоментував світові тенденції інвестконсультант.
За словами керівника аналітичного департаменту інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслава Іванишина, у другій половині торговельної сесії пішов незначний технічний відкат за більшістю ліквідних акцій, що плавно перейшла в бічний рух до кінця торговельної сесії.
"Деякий позитивний вплив на внутрішньоденні коливання фондових індексів європейських фондових майданчиків надала інформація Goldman Sachs. На думку аналітиків банку, рецесія в економіці США вже закінчується, і в найближчі півтора року економіку США (ВВП) чекає зростання", - відзначив Іванишин.
Крім того, Пилипенко повідомив, що в понеділок американські біржові майданчики відкрилися істотним зниженням (близько 2% за основними індексами).
"Це говорить про те, що оптимізм, заснований на швидкому відновленні економіки США, був трохи передчасним і, цілком можливо, що в найближчі дні ми побачимо зниження американського фондового ринку. Учасники українського ринку, у свою чергу, опиняться під тиском зовнішнього негативу і, ймовірно, продовжать продажі, розпочаті сьогодні", - прогнозує експерт.
На "Українській біржі" у цей день у лідерах падіння виявилися найбільш ліквідні банки. Так, акції Укрсоцбанку втратили 6,67%, Райффайзен Банку Аваль - 8,85%. Єдиним емітентом, який показав зростання за цю сесію, став "Центренерго", акції якого додали 2%.
Обсяг торгів на "Українській біржі" у понеділок склав 26,436 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС найбільше падіння зафіксовано за акціями "Азовсталі" (-7,4%), Авдіївського коксохіму (-6,85%), Алчевського меткомбінату (-5,31%), Єнакієвського метзаводу (-5,84%). Подорожчали акції "Центренерго" (+2,63%).
На "ринку котирувань" ПФТС укладено 51 угоду на суму 2,7 млн грн.
На "ринку заявок" ПФТС у лідерах торгів - Алчевський меткомбінат, що показав падіння в ціні на 4,34%.
Обсяги торгів на "ринку заявок" ПФТС у понеділок склали 8,5 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас