ВБ, МВФ і ЄК готові надати Молдові 1,5 млрд дол. фінансової підтримки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВБ, МВФ і ЄК готові надати Молдові 1,5 млрд дол. фінансової підтримки

Казна та Політика
117
Світовий банк (СБ), Міжнародний валютний фонд (МВФ) і Європейська комісія (ЄК) готові надати Молдові фінансову підтримку в 1,5 млрд дол.
Про це журналістам повідомив лідер Ліберально-демократичної партії Молдови Влад Філат, відзначивши, що про готовність надати Кишиневу ці кошти заявили представники СБ, МВФ і ЄК в ході зустрічей з представниками парламентських партій, що створили в республіці правлячу коаліцію "Альянс за європейську інтеграцію".
Філат підкреслив, що кошти, отримані від цих організацій, будуть направлені на покриття бюджетного дефіциту і реалізацію крупних інфраструктурних проектів. Він відзначив, що дефіцит бюджету Молдови вже досяг 2,5 млрд леїв (225 млн дол.), а до кінця 2009 р. він може зрости до 6 млрд леїв (535 млн дол.). За словами В.Філата, очікується також, що в рамках програми "Виклики тисячоліття" Молдова отримає від США близько 500 млн дол. для будівництва доріг і додаткової інфраструктури.
Нагадаємо, що чотири опозиційні партії парламенту Молдови нового скликання створили 8 серпня ц.р. правлячу демократичну коаліцію "Альянс за європейську інтеграцію". Після об'єднання у них в 101-місцевому парламенті Молдови буде в цілому 53 мандати. Це дозволить коаліції обрати голову парламенту, його керівні органи, а також сформувати уряд, для чого необхідно 52 голоси. В той же час їй не вдасться без підтримки голосів комуністів самостійно вибрати президента, який висуває кандидатуру прем'єра - для цього потрібен 61 голос.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас