Times: Китай хоче заволодіти Голлівудом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Times: Китай хоче заволодіти Голлівудом

Фондовий ринок
925
Державна інвестиційна корпорація Китаю China Investment Corporation (CIC), капітал якої оцінюється $200 млрд., планує інвестувати в низку фондів, що володіють активами західних і азіатських медіагруп, повідомляє The Times з посиланням на неназвані джерела.
Інвестиції можуть зробити уряд Китаю прямим власником виробників різного медіаконтента - від південнокорейських теледрам і японських ігрових шоу та голлівудських блокбастерів і мультсеріалів зі світовою франшизою. CIC також розглядає можливість інвестицій у створені недавно національні медіафонди.
Співрозмовники видання, наближені до китайської держкорпорації, стверджують, що CIC почав переговори із приватними американськими фондовими групами, які зацікавлені в медіаактивах. У рамках переговорів обговорюється принаймні одна з найбільших студій Голлівуда.
У свою чергу, джерела видання в інвестиційному бізнесі повідомляють, що CIC не приховує свого інтересу до діяльності хедж-фондів і приватних інвестиційних груп. Найближчим часом китайська корпорація може відкрити офіс у Лондоні. Недавно CIC наростила свою частку в Morgan Stanley до $1,2 млрд. і заявила, що планує інвестувати $500 млн. у фонд фондів Blackstone.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас