Швейцарські ЗМІ: UBS розкриє США імена 5 тис. клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарські ЗМІ: UBS розкриє США імена 5 тис. клієнтів

397
Відповідно до умов угоди між урядами США і Швейцарії банк UBS розкриє імена близько 5 тис. власників закритих рахунків у швейцарському банку, повідомляє швейцарський щотижневик NZZ am Sonntag. За даними іншого швейцарського видання, Sonntag, банк надасть інформацію про 4,5 тис. вкладників.
NZZ am Sonntag повідомляє, що угода між США і Швейцарією буде ґрунтуватися на двосторонній угоді про подвійне оподаткування від 1996 року і не вимагатиме змін у швейцарському законодавстві й, відповідно, схвалення парламенту країни.
Газета стверджує, що UBS розкриє імена вкладників, які підозрюються в порушенні умов угоди про подвійне оподаткування, що зобов'язує Швейцарію надавати США допомогу у випадку карного переслідування американських громадян. Будуть розкриті імена власників рахунків понад певного розміру, однак який буде "поріг таємності", клієнти UBS не довідаються. Видання також відзначає, що вкладники швейцарського банку зможуть заперечити дії швейцарської влади в судах країни.
За інформацією тижневика Sonntag, загальна сума штрафів, накладених на клієнтів банку, чиї імена уряд Швейцарії погодився розкрити, складе 4 млрд. швейцарських франків ($3,74 млрд.).
Reuters повідомляє з посиланням на неназвані джерела, що угода буде підписана цього тижня. Поки представники швейцарського Мін'юсту і UBS не дають офіційних коментарів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас