Володимир Путін дав "добро" єдиній ставці акцизу на спирт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Володимир Путін дав "добро" єдиній ставці акцизу на спирт

Казна та Політика
308
На нараді в прем'єр-міністра Володимира Путіна була схвалена єдина максимальна ставка акцизу на спирт і 100-відсоткова його передоплата. До перевезень спирту відтепер будуть допущені тільки ліцензовані оператори, повідомляють російські ЗМІ.
Нарада під головуванням Володимира Путіна, присвячена виробленню нового комплексу заходів щодо регулювання алкогольного ринку, відбулася ще 23 липня, але протокол був розісланий у профільні міністерства і відомства тільки наприкінці минулого тижня.
Ключові моменти серед ухвалених рішень: ліцензування перевезень спирту, установлення єдиної ставки акцизу, а також 100-відсоткова передоплата акцизу покупцем спирту або надання банківської гарантії на цю суму з максимальною шестимісячним відтермінуванням платежу. "З метою вдосконалювання регулювання" сформується урядова комісія з регулювання алкогольного ринку під головуванням Віктора Зубкова.
Зараз акциз платиться вже після відвантаження виробленої на основі спирту продукції, причому у два етапи: спиртові заводи сплачують свій акциз за ставкою 27,7 руб. за 1 л (враховують цю суму при відвантаженні спирту на лікерогорілчані заводи), а виробники міцного або слабкого алкоголю - свій, за ставкою 191 руб. і 121 руб. за 1 л спирту в готовій продукції відповідно (віднімаючи 27,7 руб.). При цьому виробники парфюмерно-косметичної, ветеринарної, медичної й хімічної продукції взагалі звільняються від сплати акцизу. Відповідно до протоколу тепер всі виробники алкогольної продукції будуть сплачувати єдиний максимальний акциз (на 2010 рік передбачена ставка 210 руб. за 1 л спирту), але підприємства, що використовують спирт для виробництва внесених до реєстру лікарських препаратів, отримає можливість відшкодувати сплачений акциз із бюджету.
За словами представника Спілки виробників алкогольної продукції Дмитра Доброва, "ніяких зловживань у рамках цієї схеми бути не повинно": про розподіл квот мова не йде, уповноважений орган (зараз це ФНС, але вона передасть ці функції Росалкоголю) буде інформувати про можливості відвантаження спирту автоматично - відразу після того, як буде видана банківська гарантія або сплачений акциз. Добров стверджує, що легальні виробники чекали цих рішень більше двох років.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас