Банк Colonial закритий регуляторами, його банкрутство стало найбільшим у США з початку року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Colonial закритий регуляторами, його банкрутство стало найбільшим у США з початку року

Казна та Політика
943
Федеральна корпорація страхування депозитів (FDIC) США в п'ятницю наказала закрити проблемний банк Colonial BancGroup Inc. Його активи передані BB&T Corp., пише газета The Wall Street Journal.
Банкрутство Colonial стало найбільшим серед американських фінкомпаній, які зазнали краху з початку року.
Також минулого тижня на вимогу регуляторів були припинені операції двох фінансово-кредитних установ у штаті Арізона, одного в Лас-Вегасі й ще одного в Піттсбурзі.
Усього з початку року були закриті 77 банків США, що є найвищим показником за останні 17 років.
Colonial, другий за розмірами банк штату Алабама, тривалий час вважався одним з найбільш стійких регіональних банків. Він займався кредитуванням у сфері нерухомості, його активи оцінювалися $25 млрд, депозити - $20 млрд.
Заснований 1981 року банк був найбільшим кредитором девелоперів у Флориді та Неваді, однак почав зазнавати невдач після обвалення ринку іпотеки. Безнадійні іпотечні кредити, видані банком у Флориді, перевищили $1,7 млрд.
Банк зі штату Північна Кароліна BB&T Corp. погодився викупити активи Colonial на загальну суму близько $22 млрд, включаючи депозити і філії банку. Таким чином, BB&T стане дев'ятим за обсягом активів і восьмим за розміром депозитів банком США.
BB&T не збирається брати на себе активи або зобов'язання збанкрутілої фінкомпанії, "пов'язані із шахрайською, карною або неправомірною діяльністю Colonial".
Філії Colonial у штатах Алабама, Флорида, Джорджія, Невада і Техас - загальною кількістю 346 - будуть відкриті найближчим часом як відособлені підрозділи BB&T.
FDIC уже схвалила цю угоду, інші активи Colonial будуть продані пізніше.
Крах Colonial скоротить фонд страхування банківських вкладів FDIC на $2,8 млрд, відзначається в прес-релізі регулятора.
Найбільшим банкрутством банку в історії США був колапс Washington Mutual восени минулого року. Серед фінкомпаній у цілому перше місце належить інвестбанку Lehman Brothers.
Банкрутство Colonial - шосте за розмірами за всю історію американської фінансової системи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас