Азіатські індекси падають на слабкій статистиці з Японії та США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси падають на слабкій статистиці з Японії та США

Фондовий ринок
63
Азіатські фондові індекси падають у понеділок вперше за три сесії на слабких статданих про економічне зростання у Японії й споживчу довіру в США. Інвестори знову почали сумніватися у швидкому відновленні світової економіки, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific обвалився з відкриття торгів на 2,3% - до 101,66 пункту. З мінімальної позначки за 5 років, досягнутої 9 березня, індикатор піднявся на 58%.
Японський Nikkei 225 знизився на 2,2%, австралійський S&P/ASX 200 - на 0,8%.
"Котирування залишаються підвищеними, - стверджує інвестиційний аналітик Bank Julius Baer & Co. Перлін Вонг. - На відновлення споживчої довіри в США знадобиться час, тому що там значно знизилася кількість робочих місць".
ВВП Японії виріс у квітні-червні вперше за п'ять кварталів на 3,7% у перерахуванні на річні темпи після падіння на 11,7% у попередньому кварталі. Однак опитані Bloomberg аналітики очікували зростання на 3,9%.
"ВВП в цілому відповідав прогнозу, - заявив головний економіст Societe Generale Asset Management (Japan) Co. - Ринок уже відбив сценарій відновлення, так що складно створити позитивний сюрприз".
Попередній індекс споживчої довіри Reuters/Мічиганського університету знизився до 63,2 пункту в серпні з 66 пунктів місяцем раніше. Економісти прогнозували зростання до 69 пунктів.
Вартість паперів японського виробника побутової електроніки Sony Corp. зменшилася на 4,1%.
Акції автоконцерну Nissan Motor Co., який отримує третину виторгу в США, втратили в ціні 3,2%. Курс цінних паперів Honda Motor Co. опустився на 3,2%.
Котирування акцій Nintendo Co. впали на 2%, оскільки Credit Suisse Group AG понизив рейтинги її паперів.
Ринкова вартість найбільшого австралійського виробника сталі BlueScope впала на 4%, оскільки компанія зафіксувала збиток через зниження цін на свою продукцію й виторги.
Найбільша гірничовидобувна компанія світу BHP Billiton Ltd. втратила 2% капіталізації, третя за розмірами компанія сектора Rio Tinto Group - 3%. Індекс шести основних кольорових металів знизився на 3,1% на торгах у Лондоні в п'ятницю.
Акції провідної золотовидобувної компанії Австралії Newcrest Mining Ltd. подорожчали на 2%, тому що її чистий прибуток за минулий фінансовий рік збільшився на 84%, до рекордного значення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас